El pla de prevenció i reducció del frau fiscal i de foment de les bones pràctiques és una eina que utilitza la Agència Tributària de Catalunya per establir objectius de pràctica tributària.

Per una altra banda, també pretèn deixar clar objectius, resultats i mancances; per, si més no, millorar i establir noves dates per establir objectius per millorar el sistema tributari català. Aquest pla s’estructura en tres pilars principals: Avaluació de les mesures preses fins ara, el balanç d’aquestes i els futurs objectius.

El nou pla s’estructura en un total de 75 mesures que s’intenten implementar des de l’any 2019 fins al següent, 2022. Aquests, alhora, es divideixen en quatre camps:

  1. La prevenció del frau, que arreplega 37 de les 75 mesures.
  2. El control, la detecció i la correció del frau, que són vint-i-dues de les 75 mesures.
  3. La implicació social en la prevenció i reducció del frau, set de les 75.
  4. L’organització i la dotació de recursos i mitjans, les restants nou mesures.

En resum, es tracta d’un document que reflexa la voluntat de les autoritats de deixar clar quines són les passes per llur objectiu de la reducció del frau fiscal i tributari, per reduir la mala praxi, minimitzar la il·lusió fiscal i intentar fer desaparèixer tot allò de caire fraudulent.

Arribat el 2022, podrem analitzar en profunditat quins han estat aquests impactes sobre la recaptació i l’economia catalana i aprofundir en si aquesta eina és suficient o l’administració haurà de buscar més pràctiques per ampliar el pla per acomplir l’objectiu de reducció i prevenció del frau fiscal.

Si tenen cap dubte, no dubtin en posar-se en contacte amb l’equip de grupoVisto Assesors.

grupoVisto Assessoria

Whatsapp
Hola
¿Cómo podemos ayudarte?